... da je oddaja Polka radio najstarejša radijska oddaja v Ameriki z neprekinjenim delovanjem?

...that the Polka Radio broadcast is the longest running American radio broadcast with continuous broadcasting?

Objavljeno dne/Published on: 04.06.2015
Avtor članka/Article Author: M. V.

Obstaja že 53 let, od samih začetkov pa jo vodi rojak Tony Petkovsek, ki je leta 2012 dobil Zlati red za zasluge za pomemben prispevek pri ohranjanju slovenske narodne skupnosti v Clevelandu ter njene notranje povezanosti in vitalnosti. Podelil mu ga je takratni predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

That’s right – it has been broadcasted for 53 years and from the very beginning its host has been Tony Petkovsek. In 2012 he was awarded the Golden Order of Merit for his contribution to the preservation of the Slovenian minority in Cleveland and their inner cohesion and vitality. The accolades were given to Petkovsek by the then President of the Republic of Slovenia, Danilo Türk.

Tony Petkovsek na radiu dela že od leta 1961 in čeprav je danes upokojen,  še vedno vodi oddajo Polka radio enkrat tedensko ob sobotah od  12. - 15. ure (pri nas ga lahko poslušate od 18. do 21. ure).

Prvih 50 let je iz svojih studiev, ki se nahajajo v stavbi Tony's Polka Village in Kollander World Travel v Clevelandu,  oddajal šest dni v tednu, po dve uri. Danes se javlja na radio s svojega doma v Fairport Harborju.

V svoji oddaji je Petkovsek  gostil  številne politične voditelje iz Slovenije in ZDA, prav tako pa tudi mednarodno priznane izvajalce polke, kot so Bobby Vinton, Lojze Slak in Slavko Avsenik.

Ob upokojitvi je dejal: »Dopolnil sem 70 let, želim nekaj časa zase in potovati.  Ko nastopi zima, želim uživati v toplih krajih."

V času, preživetem na radiu, je zamenjal mnogo radijskih postaj, trenutno pa je solastnik radijske postaje WELW, kjer tudi dela. Radio se predvaja tudi na spletni strani http://welw.com/.

Nazaj na prejšnjo vsebinoNatisni članek