Višarski dnevi »pred vrati«

Objavljeno dne/Published on: 10.07.2013

Nekateri ste se že namočili v morju, drugi osvojili kakšen vrh, nekatere vse to in mnogo drugega lepega še čaka. Počitnice so v teku in Višarski dnevi, ki jih tradicionalno prireja Rafaelova družba, se počasi približujejo.

»V četrtek, 1. avgusta  bomo z avtobusom ob 16.00 krenili z Dolgega mostu v Ljubljani in se odpeljali v Monošter, kjer se bomo nastanili. Sledil bo kulturni večer v Števanovcih z gledališko skupino Veseli pajdaši in Ljudskimi pevkami ter večerja in srečanje s člani Sekcije porabske mladine,« sporočajo iz Rafaelove družbe.

V petek bodo udeleženci Višarskih dnevov obiskali uredništvo časopisa Porabje in Radio Monošter, pogledali film Porabje nekoč in danes, obiskali muzej Avgusta Pavla, ki je edini slovenski muzej na Madžarskem, Vojaški muzej v Števanovcih, Mali Triglav v Andovcih in Küharjevo spominsko hišo na Gornjem Seniku. Popoldne jih bo pot že vodila proti avstrijski Štajerski, kjer si bodo ogledali Pavlovo hišo v Potrni in se seznanili z življenjem štajerskih Slovencev. Spali in večerjali bodo v Sloveniji, in sicer v Mariboru, kjer bo večer obogatilo srečanje z gostom p. Frančkom Bertolinijem.

Sobota bo v znamenju Koroške, popoldne pa se bodo udeleženci popeljali proti Žabnicam, kjer jih čaka vzpon na Svete Višarje (na razpolago je tudi žičnica) in nastanitev v Ehrlichovem domu. Večerji bo sledila refleksija in priprava na romanje treh Slovenij.

»V nedeljo, 4. avgusta, se bomo vključili v romanje treh Slovenij - prisluhnili bomo predavanju Tržačana prof. Tomaža Simčiča, sodelovali pri sv. maši, ki jo bo vodil kardinal dr. Franc Rode, prisluhnili kulturnemu programu, se družili in veselili,« še sporočajo organizatorji.

Odhod v dolino bo predvidoma do 17. ure. Avtobus bo udeležence odpeljal v Ljubljano.

Prispevek 50 eur vključuje nastanitev, prehrano, avtobusni prevoz in vstopnine.

Podrobnejše informacije ob prijavi in pred odhodom. Prijavite se čim prej. Ob prijavi poravnate tudi akontacijo v višini 20 eur.

Nazaj na prejšnjo vsebino