DVS Bodeča Neža vabi v Doberdob

Objavljeno dne/Published on: 20.08.2013

V nedeljo, 25. avgusta, ob 20.30 vas DVS Bodeča Neža prisrčno vabi na koncert, ki bo v župnijski cerkvi v Doberdobu. Zbor bo vodila Mateja Černic.

Program, s katerim se bo Bodeča neža med 28. in 31. avgustom  2013 predstavila tudi na državnem in mednarodnem tekmovanju v Arezzu, obsega skladbe iz različnih stilnih obdobij, od renesanse prek romantike do sodobnosti. Dekleta bodo predstavila dela evropsko uveljavljenih skladateljev (Da Victoria, Palestrina, Poulanc), med katere sodijo tudi slovenska imena, kot sta Ambrož Čopi in Lojze Lebič.
DVS Bodeča Neža je najbolj uveljavljena zamejska zborovska zasedba, ki zadnja leta posega po najvišjih odličjih v nacionalnem (Slovenija, Italija) in mednarodnem prostoru (Young Prague 2013, Cantonigros 2012, Naša Pesem 2012, Vittorio Veneto 2011, Antwerpen 2010...). V zadnjih letih je zbor izdal sam in  sodelovanju z drugimi glasbeniki več zgoščenk in sodeloval v več odmevnih projektih. Zborovodkinja Mateja Černic je prejemnica številnih zborovodskih in kulturniških priznanj in vabljena članica komisij na mednarodnih zborovskih tekmovanjih po Evropi. Zbor v letu 2013 sodeluje tudi z zunanjimi zborovodji, kot so Mirko Ferlan, Urša Lah in Ragnar Rasmussen.
Koncert je del projekta Pojemo Evropi, ki ga delno sofinancirata Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Javni sklad za kulturne dejavnosti.  (slika: www.slomedia.it)

DVS Bodeča neža

Nazaj na prejšnjo vsebino