Minister Žmavc med koroškimi Slovenci

Objavljeno dne/Published on: 10.03.2014

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je na povabilo Krščanske kulturne zveze v Celovcu udeležil tradicionalnega koncerta »Koroška poje« v Domu glasbe v Celovcu, kjer je zadonela slovenska pesem. Predstavili so se zbori in glasbene skupine iz Podjune, Roža in Zile ter gostujoča zbora iz Slovenije in Italije.

Pred kulturnim dogodkom je minister Žmavc obiskal Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu in se seznanil z aktualnimi temami na področju manjšinske zaščite.

Ob robu koncerta  se je  minister srečal z Ano Blatnik, zvezno svétnico in bodočo predsednico Zveznega sveta Republike Avstrije, mag. Zalko Kuchling, deželnozborsko poslanko in podpredsednico Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk, ter z dr. Valentinom Inzkom, predsednikom Narodnega sveta koroških Slovencev, dr. Marjanom Sturmom, predsednikom Zveze slovenskih organizacij ter dr. Dragom Štoko, predsednikom Sveta slovenskih organizacij v Trstu. Prenesel jim je namero, da v  kratkem (alternativa – v naslednjih nekaj tednih) obišče avstrijsko Koroško. Obisk bo namenjen delovnim srečanjem z organizacijami slovenske manjšine.

Nazaj na prejšnjo vsebino