Dobrodošli doma – tokrat v Škofji Loki

Objavljeno dne/Published on: 26.05.2014

Prva sobota v juliju bo tudi letos po tradiciji namenjena srečanju Slovencev iz zamejstva in sveta v matični domovini. Prireditev Dobrodošli doma bo letos potekala v Škofji Loki, mestu z bogato kulturno dediščino in zgodovino, čudovito stavbno arhitekturo, obdanim z neskončno naravno lepoto. Ves dan bomo preživeli aktivno in poskusili ujeti delček tega, kar nam to značilno gorenjsko mesto ponuja, ter začutiti njegov utrip.

V sobotno jutro nas bo pospremila budnica mestne pihalne godbe, ki ji bo sledila predstavitev loških obrtnikov, tej pa  folklorni, pevski in dramski nastopi. Medtem ko bodo starejše zapeljale slovenske kulinarične dobrote, bodo najmlajši uživali ob poslušanju pravljic. Malo starejši se bodo v prijetnem okolju vodeno pogovarjali o moralnih vrednotah, ki nas združujejo in nam dajejo smisel - ljubezni, poštenosti, lepoti življenja - ali pa se bodo pridružili slikarski delavnici. Umetniškim dušam bo namenjena tudi razstava likovnih del loških ustvarjalcev. Športni navdušenci se bodo lahko preizkusili v plezanju in rolkanju.

Dan bomo zaključili s pristno slovensko glasbo, ob kateri se bomo zavrteli in tudi sami zapeli, saj bodo z nami Ansambel Saša Avsenika, Andrej Šifrer, Alenka Godec in druga znana imena slovenske glasbe.

Letošnje srečanje Dobrodošli doma ponuja prav za vsakogar nekaj, zato se nam 5. julija pridružite v Škofji Loki! Celoten program prireditve najdete na: http://www.dobrodoslidoma.si/index.php/program

Blanka Markovič Kocen

Škofja Loka

Foto: splet

Nazaj na prejšnjo vsebino