Zveneči bobni drugega Festivala izseljenske kulture v Vodnikovi domačiji

Objavljeno dne/Published on: 01.07.2014

Med 25. In 31. avgustom bo v CSU Vodnikova domačija potekala bobnarska delavnica Jana Slaka, mladega rojaka iz Nemčije, študenta tolkal na Drumtrainer Academy Berlin, s katero želi mlad slovenski avtor predstaviti svež in ustvarjalen pristop k učenju ritma in uporabe tolkal.

Delavnice so namenjene vsem generacijam, da le imajo dovolj moči za uporabo tolkal, načeloma od osmega leta dalje.

Ustvarjalni urnik delavnice:

DAN1: osnovne definicije ritma, štetje, rudimenti in petje različnih ritmik, telesna drža, osnovni tehnični napotki za sproščeno igranje. Prsti, zapestja, ramena, Moeller.

DAN2: rudimenti (singles, doubles, flam, paradidle, drag, ruff, rolls ipd.) in kreativna inštrumentacija, povezava vseh naučenih pojmov, ritmični overlay/ cross patterning.

DAN3: prenos gradiva na set, povezava naučenih pojmov z osnovnimi foot ostinatami (4/4, 3/4, timbao, cascara in bossa nova), nadaljnji razvoj rudimentov, vaje za samostojnost nog in rok - "limb independance", vaje iz improvizacije.

DAN4: linearno bobnanje, razvoj lastnih ritmičnih struktur, medsebojna improvizacija

DAN5: snovanje predstave + vaja

DAN6: snovanje predstave + vaja

DAN7: vaja + predstava

Drugi festival izseljenske kulture v Vodnikovi domačiji  je tudi letos podprl Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, za kar se mu iskreno zahvaljujemo, vse tolkalske navdušence pa vljudno vabimo, da nas za prijave in dodatne informacije kontaktirajo na: info@vodnikova-domacija.si.

Več o Janu Slaku boste lahko prebrali v avgustovski eRodni grudi na www.rodnagruda.si.

jan

Nazaj na prejšnjo vsebino