Glasba in ples vselej združujeta

Objavljeno dne/Published on: 06.10.2014

Tretji septembrski konec tedna je bil tudi letos posvečen slovenski pesmi in plesu, ki vsakič znova prepričata v svojo združevalno moč. Po Augsburgu je letošnjo 28. Folkloriado gostil Ulm in tudi tu so se naši rojaki izkazali kot imenitni gostitelji in organizatorji.

Pred okoli 300 gledalci z vseh koncev Nemčije in tudi iz Slovenije so se predstavile folklorne skupine iz Augsburga, Münchna, Ulma in Stuttgarta ter gostujoče skupine iz Pirana, Portugalci iz Ulma in Podgorci s Štajerske. Seveda ni manjkalo niti zborovskega petja, za imeniten družabno-glasbeni zaključek pa je poskrbel Ansambel Saša Avsenika.

skupine

S tradicionalno folklorno prireditvijo so Slovenci iz Ulma zaznamovali tudi 35. obletnico svojega društva, ki se je v zadnjih letih pomladilo. Novemu predsedniku Simonu Knezu pa je Primož Ilešič, sekretar z Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu,  izročil priznanje za dolgoletno dejavnost društva.

folklora kurenti  

Med gosti so bili tudi župan Langenaua, Jožef Keček, generalni konzul v Muenchnu s soprogo in hčerjo, Mateja Stojanovič, konzulka 1. reda, naslednica vicekonzulke  v Münchnu Andreje Horvat, ter že omenjeni sekretar z USZS Primož Ilešič (na sliki).

Gabrijela Žagar in Blanka Markovič Kocen

gostje

Nazaj na prejšnjo vsebino