Živi Gruden in dr. Vanji Lokarju priznanje Urada

Objavljeno dne/Published on: 12.02.2015

Minister Gorazd Žmavc je danes na slovesnosti podelil priznanji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu gospe Živi Gruden in dr. Vanji Lokarju za njun neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenstva med rojaki v Republiki Italiji in se jima zahvalil v svojem in imenu Urada. 

Minister Žmavc  je v nagovoru izpostavil, da biti Slovenec v zamejskem prostoru ni lahko, ni enostavno. Za vse, kar nam je v matični domovini samoumevno, se je v manjšini treba boriti. In Slovenci v Italiji se skupaj zmorejo boriti tako, da premikajo meje in odpirajo vrata – šolska in kulturno-knjižna. 

Poudaril je, da različne ideje gradijo našo skupno prihodnost, ki temeljijo na mladih. Mladi so tisti, ki so najbolj sposobni širine pogleda v svet, ki se spreminja. 

Tudi mladi v Tržaškem knjižnem središču bodo dobili prostor, ki bo sodoben, zanimiv in jim bo v ponos, da so del tega prostora. V nedeljo na kulturni praznik, ki je bil pravi festival mladosti v Trstu, kjer so nas prav mladi opomnili, da »SKUPAJ ZMOREMO« narediti prav vse. Prav zato je minister prejemnikoma priznanja izrazil prepričanje, da je prav njuno delo in odločitve del tega uspeha, ki gradi in povezuje Slovence. 
 

Nazaj na prejšnjo vsebino