Ministrica podprla prizadevanja Slovencev na Hrvaškem

Objavljeno dne/Published on: 27.09.2013

Drugi dan obiska v Republiki Hrvaški se je ministrica Tine Komel mudila v Splitu in Dubrovniku.
V dopoldanskem času se je srečala s častnim generalnim konzulom Republike Slovenije Brankom Roglićem, s katerim sta si izmenjala poglede glede slovenske manjšine v tem delu države, govorila pa sta tudi o gospodarskem sodelovanju.

Temu je sledilo srečanje ministrice z vodstvom in člani slovenskega društva Triglav in mestnega oz. županijskega sveta za Slovensko narodno manjšino ter z vodstvom Slovenskega društva dr. France Prešeren Šibenik. Slovensko društvo Triglav je ministrico seznanilo s svojimi  aktivnostmi.

Ministrica-Hvraska1

Ministrica je pohvalila in podprla njihova prizadevanja in v okviru svojih pristojnosti zagotovila podporo za njihovo nadaljnje delovanje. Urad se bo še naprej zavzemal za strukturo Slovencev na Hrvaškem kot tudi za  medsebojno vsestransko sodelovanje in podporo na vseh nivojih oblasti.

V nadaljevanju obiska se je Komelova v prostorih dubrovniške razvojne agencije srečala s predsednico Evropskega doma Adrijano Kremenjaš Daničić, vodjo županijskega oddelka za izobraževanje, šport in kulturo Marijeto Hladilo, namestnikom mestnega oddelka za izobraževanje, kulturo in šport Grgurenićem. Pogovoru je prisostvovalo tudi vodstvo Slovenskega društva Lipa in županijska predstavnica Slovenske narodne manjšine. Visoko gostjo so seznanili z organizacijo, delovanjem samega društva in izrazili veliko zadovoljstvo ob njenem obisku.

Ministrica-Hrvaska2

Ministrica-Hrvaska3

 

Nazaj na prejšnjo vsebino