Poslovna konferenca kot gradnik kulturnih in poslovnih mostov

Objavljeno dne/Published on: 23.10.2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel se je 23. oktobra v Termah Čatež udeležila četrte poslovne konference «Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva«, ki jo ob pomoči lokalnih ustanov organizira Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Poudarila je, da je namen konference predvsem medsebojno spoznavanje udeležencev, saj je Uradu uspelo s pomočjo drugih soorganizatorjev zbrati zelo raznolike in zanimive ustanove ter ljudi iz različnih gospodarskih panog, držav in poslovnih kultur.

Ministrica Komel je poudarila, da je namen izvedbe poslovne konference predvsem zagotoviti vsem udeležencem širjenje obzorja ter gradnjo poslovnih in kulturnih mostov preko geopolitičnih meja. Udeleženci konference so na eni strani slovenska zamejska poslovna združenja, predstavniku diplomatskih predstavništev RS in poslovnih klubov ter slovenski in drugi podjetniki, ki večinoma prihajajo iz držav nekdanje Jugoslavije, na drugi strani pa so domače gospodarske ustanove ter podjetja iz regije.

Konference se je udeležilo skupno več kot sto predstavnikov različnih ustanov in podjetnikov, kar potrjuje smisel in pomen prizadevanj Urada.

Nazaj na prejšnjo vsebino