Ministrica Komelova s člani državnozborske komisije

Objavljeno dne/Published on: 13.11.2013

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel je 13. novembra 2013 v prostorih Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejela člane Komisije DZ RS za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Delovni sestanek je bil namenjen medsebojni izmenjavi informacij in aktualnih vprašanj s področja odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu.
Ministrica je člane komisije seznanila z delovanjem urada, kjer je izpostavila predvsem dosežke tekočega leta in prioritetne naloge za v prihodnje. Večji poudarek Urada bo tako še naprej namenjen sodelovanju na gospodarskem področju in vključevanju mladih v dejavnosti slovenskih skupnosti.

Člani komisije so izrazili zadovoljstvo nad posameznimi aktivnostmi Urada in reševanjem nekaterih odprtih vprašanj. Opozorili so na težave, ki se pojavljajo pri črpanju evropskih sredstev, kjer pričakujejo, da se bo Urad aktivno vključil v pripravo novih finančnih perspektiv. Opozorili so tudi na občutno nižanje proračunskih sredstev Urada in pomen tega v odnosu do sosednjih držav.

ministrica-komisija1

ministrica-komisija2

Nazaj na prejšnjo vsebino