Minister Žmavc kmalu med koroškimi Slovenci

Objavljeno dne/Published on: 26.03.2014

Minister Gorazd Žmavc, vodja Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, bo 31. marca 2014 obiskal slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem.
Namen obiska ministra Žmavca je seznanitev s strukturami organiziranja in delovanja Slovencev na avstrijskem Koroškem, srečanje z njihovimi vodilnimi predstavniki in seznanitev z utrjevanjem in širjenjem sodelovanja med Uradom in slovenskimi strukturami na avstrijskem Koroškem.

Predvidena so srečanja s predstavniki osrednjih reprezentativnih organizacij ter s predstavniki drugih organizacijskih struktur s področja kulture, predšolske vzgoje in izobraževanja, znanosti, športa, gospodarstva in medijev. Minister se bo udeležil tudi slavnostnega odprtja ob razširitvi in prenovi Zvezne gimnazije in Zvezne realne gimnazije za Slovence in Dvojezične zvezne trgovske akademije v Celovcu, kjer se bo srečal z avstrijsko zvezno ministrico za izobraževanje in ženske Gabriele Heinisch-Hosek in koroškim deželnim glavarjem dr. Petrom Kaiserjem. Glavne teme pogovorov ministra Žmavca s sogovorniki iz slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem bodo delovanje in organiziranost slovenske manjšine v Republiki Avstriji, aktualni problemi s katerimi se srečujejo kot pripadniki slovenske avtohtone manjšine v Republiki Avstriji ter utrjevanje in oblike širjenja sodelovanja med Uradom in Slovenci v Republiki Avstriji.Nazaj na prejšnjo vsebino