V povezovanju je moč

Objavljeno dne/Published on: 15.05.2014

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je 14. maja že petič zapored pripravil poslovno konferenco Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva, jo ki je letos gostil Pokrajinski muzej v Kopru. Posveta se je udeležilo več kot sto podjetnikov iz Slovenije in Italije ter predstavnikov spodbujanja gospodarskega povezovanja Republike Slovenije s slovenskimi gospodarstveniki v zamejstvu in po svetu.

Namen organizacije takih konferenc na lokalni ravni je povezati podjetnike iz lokalnega okolja s podjetniki slovenskega rodu v zamejstvu, tokrat predvsem iz Severne Italije, in na ta način pomagati tudi podjetnikom iz Slovenije pri prodiranju na tuja tržišča.

»Splošna ekonomska in socialna kriza, ki pretresa svet, Evropo in Slovenijo, je lahko razlog in povod za to, da podjetništvo na vseh ravneh čedalje bolj intenzivno širi svoja obzorja in išče novih poti,« je v pozdravnem nagovoru med drugim dejal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc in ob tem opomnil predvsem na pomen povezovanja s slovensko narodnostno skupnostjo v sosednjih državah. Minister Žmavc je izrazil upanje, da bodo udeleženci konference začeli plesti poslovne in človeške vezi, ki so predpogoj za obojestranski poslovni uspeh in osebno zadovoljstvo.

Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu

Minister Gorazd Žmavc je na konferenci gostil ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Metoda Dragonjo, ki je udeležence pozdravil z daljšim vsebinskim nagovorom. »Cilj medregijskega sodelovanja bo v povečanju učinkovitosti kohezijske politike,« je med drugim dejal gospodarski minister in poudaril, da je odličen odziv na pobudo Urada dokaz, da se gospodarstveniki in podjetniki zavedajo nujnosti pogleda čez mejo.

Metod Dragonja, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo

Udeleženci poslovne konference

Blanka Markovič Kocen

Foto: Siniša Rančov

 

Nazaj na prejšnjo vsebino