Zaključen XII. Nagradni natečaj USZS

Objavljeno dne/Published on: 19.05.2014

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu zaključuje že XII. Nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in v izseljenstvu. Na podlagi ocene strokovne komisije bo tako gospod Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, 27. maja svečano razglasil šest nagrajencev oziroma nagrajenk.

Svečana razglasitev nagrajencev XII. Nagradnega natečaja Urada RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za diplomska, magistrska in doktorska dela bo 27. maja 2013 ob 11. uri v Prešernovi dvorani Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU), Novi trg 4, Ljubljana, pritličje.


Na podelitev so poleg medijev vabljeni udeleženci natečaja, njihovi mentorji, člani strokovne komisije za nagradni natečaj, člani Komisije DZ za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, osebe s področja kulturnih, znanstvenih, vladnih in nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s tematiko Slovencev v zamejstvu in po svetu idr.
Na XII. nagradni natečaj Urada je prispelo devet nalog na »zamejske« in šest nalog na »izseljenske« teme; vsota 15 nalog pa izenačuje dosedanje več kot desetletno povprečje prispelih nalog.

Lepo vabljeni k udeležbi!

Nazaj na prejšnjo vsebino