Dopolnilni pouk slovenščine v varaždinske šole

Objavljeno dne/Published on: 10.07.2014

V Medmurju se je minister z delegacijo srečal s predstavniki županije. Osrednja tema pogovorov je bila uvedba slovenskega dopolnilnega pouka v tamkajšnje osnovne šole. Izpostavljeni so bili tudi projekti čezmejnega sodelovanja, v katerih bi v prihodnje sodelovali Slovenci. Minister je med drugim predlagal srečanje in sodelovanje županov občin iz regij z obeh strani državne meje, vključno s predstavniki slovenske narodne skupnosti z območja severne Hrvaške.

Na vseh pogovorih so ministra Žmavca spremljale predsednica Sveta za slovensko narodno manjšino Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, predsednica Slovenskega društva Nagelj Martina Lesjak in tajnica Društva ter Sveta Ana Županič. 

sprejem 2

V nadaljevanju obiska se je minister Žmavc srečal z namestnikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićem. Sogovornika sta dala velik poudarek učenju slovenskega jezika in kulture ter izvajanju projekta čezmejnega sodelovanja 3M (Mura-Mediji-Manjšina). 

Sprejem 1

Obisk je nadaljeval pri županu Mesta Varaždin Goranu Habušu, ki je zagotovil podporo ustanovitvi Slovenskega kulturnega in promocijskega centra (SKiPC), ki bi ga upravljalo Slovensko društvo Nagelj.  

SKD Nagelj

Ob koncu obiska se je minister Žmavc srečal  tudi s predstavniki  slovenske narodne skupnosti Varaždinske županije. Seznanili so ga z delovanjem društva in želenimi cilji.

Nazaj na prejšnjo vsebino