Potreben je natančnejši premislek o SLOMAK-u

Objavljeno dne/Published on: 18.10.2014

Minister Gorazd Žmavc, vodja Urada Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, je 17. oktobra 2014 na delovnem srečanju sprejel predsednike vseh krovnih organizacij slovenske skupnosti v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in Hrvaškem.

Sogovornikom je predstavil nov model financiranja za Slovence v zamejstvu, ki se bo delil na redno in projektno financiranje. Poudaril je koordinacijo dela, sodelovanja Urada z vrhom države, ministrstvi, s Komisijo DZ in predstavniki zamejstva. To je ključ do bolj transparentnega, konstruktivnega medsebojnega odnosa in iskanje nadaljnjih rešitev za boljši manjšinski razvoj kot tudi razvoj Slovenije. Pri tem pa je treba vključiti mlade.

Mlajša generacija je bila osrednja tema srečanja, saj je nujno podpreti projekte, ki krepijo mladinsko zavest z novo vsebino in evropskimi projekti. Pri tem so se dotaknili tudi skupne manjšinske koordinacije SLOMAK, ki zahteva natančnejši premislek. Srečanja se je udeležil tudi predsednik Komisije DZ za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, gospod  Ivan Hršak.

slomak

Nazaj na prejšnjo vsebino