»Tudi to je slovenščina…«

»This too is Slovene ...«

Objavljeno dne/Published on: 07.02.2013
Avtor članka/Article Author: Blanka Markovič Kocen

Interes za učenje slovenščine v zadnjih letih skokovito narašča in če ste med tistimi, ki bi se želeli znanje jezika obnoviti, izboljšati, vas od marca naprej vabimo k prebiranju rubrike Povejmo po slovensko.

Interest for learning Slovene has been rapidly increasing in the past years and if you are among those who wish to refresh their knowledge of the language, we invite you to reading our “Say it in Slovene” section, starting in March.

K sodelovanju v e-Rodni grudi smo namreč povabili dr. Mojco Stritar, avtorico učbenikov slovenščine za tujce, osebo z ogromno izkušnjami poučevanja slovenščine in zelo dobro raziskovalko, ki vas bo na prijeten in poučen način popeljala skozi značilnosti slovenskega jezika, zlasti na njegovi sporazumevalni ravni.

Če ste v dilemi, kako pisati, z veliko ali malo začetnico, skupaj ali narazen, ugibate o pravilnem zapisu besede…., se nam pridružite!

Izvedeli boste tudi, kako napisati uradno pismo, vabilo, čestitko, zahvalo, skratka vse tisto, kar bi v vsakdanjem sporazumevanju v slovenščini utegnili potrebovati.

V naslednji številki e-Rodne grude torej začnemo!

Nazaj na prejšnjo vsebinoNatisni članek